dimana-dia-dihatiku
kisahdarisyurga:

Selepas beberapa bulan berada di Jordan, Datang seorang senior dan bertanya.
"Sher nak cari apa sebenarnya dekat Jordan?"
"Maksud akak?" *muka cuak*
"Em. Maksudnya,selain daripada degree.
Apa lagi yang Sher nak? Kalau setakat nak degree,dekat Malaysia lagi bagus akak rasa.”
"Eheh.
Saya nak cari orang yang boleh bawa jumpa Allah.”
..
Dah nak masuk setahun.
Lama.
Dan aku tak jumpa pun siapa. Langsung tak jumpa.
Lepas tilik tilik. Belek belek cermin.
Baru aku perasan— Orang yang aku cari itu aku.
Yang membesar dengan tarbiyah Allah— Itu aku.
Dan aku,kena bawa diri aku jumpa Allah.
Nak tak nak. Susah tak susah.
Aku kena juga.
Kalau tak,takkanlah tuhan kata :
'Tidakku ubah nasib sesuatu kaum melain mereka sendiri mengubahnya.'
Nak tak nak.
Aku kena jadi orang yang aku cari.
Sebab dekat akhirat nanti, Semua korang korang,busy dengan hal sendiri.
Aku pun.  ..

kisahdarisyurga:

Selepas beberapa bulan berada di Jordan,
Datang seorang senior dan bertanya.

"Sher nak cari apa sebenarnya dekat Jordan?"

"Maksud akak?" *muka cuak*

"Em. Maksudnya,selain daripada degree.

Apa lagi yang Sher nak? Kalau setakat nak degree,dekat Malaysia lagi bagus akak rasa.”

"Eheh.

Saya nak cari orang yang boleh bawa jumpa Allah.”

..

Dah nak masuk setahun.

Lama.

Dan aku tak jumpa pun siapa.
Langsung tak jumpa.

Lepas tilik tilik.
Belek belek cermin.

Baru aku perasan—
Orang yang aku cari itu aku.

Yang membesar dengan tarbiyah Allah—
Itu aku.

Dan aku,kena bawa diri aku jumpa Allah.

Nak tak nak.
Susah tak susah.

Aku kena juga.

Kalau tak,takkanlah tuhan kata :

'Tidakku ubah nasib sesuatu kaum melain mereka sendiri mengubahnya.'

Nak tak nak.

Aku kena jadi orang yang aku cari.

Sebab dekat akhirat nanti,
Semua korang korang,busy dengan hal sendiri.

Aku pun.
..